Month: July 2016

Perodua Bezza Review (Video + Gambar Luar & Dalam)

Perodua Bezza sambutan yang sangat hangat dimana ketika dilancarkan. Perodua Bezza menerima lebih 4000 tempahan daripada orang ramai dalam 5 hari pelancaran! Unik nama “Bezza” ini membawa maksud “Beza” iaitu lain. Dan “zz” di dalam “Bezza” merujuk kepada 22 tahun Perodua di dalam pasaran dan ketika 22 tahun ini “Perodua Bezza” dilancarkan. Perodua Bezza ini memakan 300 juta untuk dihasilkan. Perodua Bezza merupakan Perodua pertama yang memperkenalkan teknologi “Electronic Stability Control” dalam ciri keselamatan. Berikut ialah Harga Perodua Bezza 1.0 Standard G MT – RM37,300 1.0 Standard G AT – RM39,300 1.3 Premium X MT – RM42,800 1.3 Premium X AT – RM44,800 1.3 Advance AT –...

Read More

The Kings Curry – Santapan Mewah Bak Raja India

The Kings Curry meniti di bibir pada netizen pada beberapa bulan yang lalu apabila ramai yang viralkan menu “Roti Nan Cheese” meleleh mereka yang popular itu… Saya antara yang terpengaruh dan terpanggil untuk mencuba sendiri sejauh mana kesedapan “Roti Nan Cheese” di The Kings Curry yang terletak di Jalan Pentanak ini… Lokasi restoran ini berada di tengah-tengah pub kiri dan kanan. Sambil makan sambil goyang kepala huhu… Terus terang saya katakan ia sedap tapi lebih sedap lagi “murtabak nan cheese” yang saya order… Saja nak test tapi lebih sedap pula dari roti nan cheese meleleh tu… Gembira rasanya bila dapat berkongsi rezeki dengan keluarga makan ramai-ramai macam ni…...

Read More

Magic Fingers Crispy Chicken – Makan Ala Camping Di Sini

Teruja ketika cuba makan di Magic Fingers Crispy Chicken bila dihidangkan makanan dalam periuk ala-ala camping dalam Pengakap… Mengimbau kembali zaman camping masa masuk Pengakap ketika sekolah dahulu… Tapi cuma kali ini camping di kedai Magic Fingers Crispy Chicken yang terletak di City One Megamall betul-betul di hadapan pintu masuk… Lokasi cukup strategik tapi tidak ramai singgah… Serius sos ini sangat pedas yang membuatkan aku yang kaki pedas berair mata… Serius pedas beb… Tapi sedap… Dah macam iklan kicap Jalen pulak… Hmm bercakap tentang kicap Jalen, di Kuching entah dimana nak dapat kicap Jalen tak...

Read More
error: Content is protected !!