Month: September 2016

Bumbu Cabe Icom Square Kuching Sarawak

Bumbu Cabe Icom Square menyajikan makanan indonesia rasa yang sedap dan sambal boleh pilih suka hati dan unlimited tambah sambal yang paling rare sekali… Biasa kedai tambah sambal caj… Bumbu Cabe Icom Square korang boleh tambah berapa kali pun sambal takde masalah takde kena caj pon… Bagi peminat sambal macam admin memang ini sangat2 “awesome” beb! Dah beberapa kali admin ke sini… Dan 2 kali admin ulang sambal unlimited ini memang best… –> Restoran Bumbu Cabe Icom Square Terdapat pelbagai jenis makanan disini antaranya ialah ikan terbang,gepok (macam keropok),karedok,semor singkong,tempe becam (tempe saiz super besa),ayam cabe ijo (giler pedas ni),sambal...

Read More

Seoul Garden Vivacity Megamall Kuching Sarawak

Seoul Garden di Vivacity Megamall Kuching Sarawak ini, anda dihidangkan dengan makanan Korea yang mengasyikkan. Servis disini terbaik dimana semua staff friendly boleh senyum2 sambil jawab dengan penuh sopan ketika ditanya. Namun kerana agak ramai orang selalu makan disini adalah digalakkan untuk awal-awal reserved supaya anda tidak kecewa sampai2 takde meja kosong. So awal-awal call untuk tempah ya. Harga makanan Buffet suka hati makan disini ialah RM52 seorang… Sebab saya ambil pakej beserta air unlimited refill sekali. Jadi boleh minum puas-puas dan makan puas-puas. Tapi cuma 2 kali aku refill dan rasa rugi pulak adeyyy… Berikut ialah menu serta...

Read More

Aroma Desa Metrocity Kuching Sarawak

Kalau anda inginkan makanan citarasa Indonesia, Aroma Desa Metrocity di Kuching Sarawak ialah kedai yang anda cari. Disini terdapat pelbagai jenis lauk pauk yang unik dari Indonesia. Sambal pula rasa sedap dan pedas membuatkan anda rasa nak tambah lagi. Tapi sambal kalau tambah ada caj tambahan RM1.50 untuk satu bekas kecil… Di Bumbu Cabe boleh tambah suka hati berapa kali pun sambal tetap FREE OF CHARGE… Itulah kelebihan Bumbu Cabe yang admin suka harap Aroma Desa dapat buat UNLIMITED SAMBAL juga bagi GILA SAMBAL macam admin...

Read More

Joe Barber Shop di Metrocity Kuching Sarawak

Berpeluang untuk menikmati rasa gunting rambut yang unik dan ala hipster di Joe Barber Shop di Metrocity Kuching Sarawak. Rasa gunting rambut ke kedai lama membuatkan ia menjadi pengalaman yang luar biasa. Dengan layanan bro ala2 hip hop dengan rambut afro lagi siap menjadikan ia seperti suasana berada di “zaman tupac” Apa-apa pun ia satu pengalaman yang best dan cun… Cuma kalau ada servis trim jambang lagi best… Baru hip hop bro 😀...

Read More

Serapi Virgin Coconut Shake

Terus terang ketika pergi ke Telaga Air lalu di hadapan Serapi Virgin Coconut Shake, saya langsung tak minat nak singgah pun. Minat tu timbul apabila berkursus bersama seorang rakan dari Melaka yang kata “Coconut Shake” disitu terbaik daripada Melaka yang dia pernah rasa. Di Melaka femes dengan Coconut Shake kot… Dia boleh kata Sarawak ada lebih baik dan aku tak tahu??? Hmmm…   Jadi sebagai orang Sarawak agak tercabar juga ketika itu kerana tak pernah try. So saya try la juga walaupun terpaksa berbaris dan menunggu dalam 30 minit sebab ramai yang order beb… Tepi jalan je kedai, tapi...

Read More
error: Content is protected !!