Bumbu Cabe Icom Square Kuching Sarawak

Bumbu Cabe Icom Square menyajikan makanan indonesia rasa yang sedap dan sambal boleh pilih suka hati dan unlimited tambah sambal yang paling rare sekali… Biasa kedai tambah sambal caj… Bumbu Cabe Icom Square korang boleh tambah berapa kali pun sambal takde masalah takde kena caj pon… Bagi peminat sambal macam admin memang ini sangat2 “awesome”…Read More

Seoul Garden Vivacity Megamall Kuching Sarawak

Seoul Garden di Vivacity Megamall Kuching Sarawak ini, anda dihidangkan dengan makanan Korea yang mengasyikkan. Servis disini terbaik dimana semua staff friendly boleh senyum2 sambil jawab dengan penuh sopan ketika ditanya. Namun kerana agak ramai orang selalu makan disini adalah digalakkan untuk awal-awal reserved supaya anda tidak kecewa sampai2 takde meja kosong. So awal-awal call…Read More

Aroma Desa Metrocity Kuching Sarawak

Kalau anda inginkan makanan citarasa Indonesia, Aroma Desa Metrocity di Kuching Sarawak ialah kedai yang anda cari. Disini terdapat pelbagai jenis lauk pauk yang unik dari Indonesia. Sambal pula rasa sedap dan pedas membuatkan anda rasa nak tambah lagi. Tapi sambal kalau tambah ada caj tambahan RM1.50 untuk satu bekas kecil… Di Bumbu Cabe boleh…Read More

Serapi Virgin Coconut Shake

Terus terang ketika pergi ke Telaga Air lalu di hadapan Serapi Virgin Coconut Shake, saya langsung tak minat nak singgah pun. Minat tu timbul apabila berkursus bersama seorang rakan dari Melaka yang kata “Coconut Shake” disitu terbaik daripada Melaka yang dia pernah rasa. Di Melaka femes dengan Coconut Shake kot… Dia boleh kata Sarawak ada…Read More

The Kings Curry – Santapan Mewah Bak Raja India

The Kings Curry meniti di bibir pada netizen pada beberapa bulan yang lalu apabila ramai yang viralkan menu “Roti Nan Cheese” meleleh mereka yang popular itu… Saya antara yang terpengaruh dan terpanggil untuk mencuba sendiri sejauh mana kesedapan “Roti Nan Cheese” di The Kings Curry yang terletak di Jalan Pentanak ini… Lokasi restoran ini berada…Read More

Magic Fingers Crispy Chicken – Makan Ala Camping Di Sini

Teruja ketika cuba makan di Magic Fingers Crispy Chicken bila dihidangkan makanan dalam periuk ala-ala camping dalam Pengakap… Mengimbau kembali zaman camping masa masuk Pengakap ketika sekolah dahulu… Tapi cuma kali ini camping di kedai Magic Fingers Crispy Chicken yang terletak di City One Megamall betul-betul di hadapan pintu masuk… Lokasi cukup strategik tapi tidak…Read More

Damai Central Kuching Sarawak

Damai Central merupakan kawasan yang terbaik untuk menikmati pemandangan matahari terbenam dengan Laut China Selatan yang terbentang luas cukup indah pemandangan disini. Terdapat restoran dan medan selera yang menyediakan minuman dan makanan. Makanan disini boleh tahan rasanya cuma harga agak tinggi sedikit dari makanan di tempat lain mungkin kerana ia kawasan tarikan pelancong. Disini terdapat…Read More

Kampung Telaga Air Terkenal Dengan Makanan Seafood Murah!

Kampung Telaga Air terkenal serta menjadi pilihan para pelancong yang suka makan makanan laut. Jika tidak singgah ke sini memang betul-betul rugi kerana Kampung Telaga Air ini terdapat pelbagai makanan laut yang “fresh” baru ditangkap dari laut. Disini terdapat pelbagai kedai yang menyediakan makanan “Seafood” yang harganya jauh lebih murah daripada pasaran kerana lokasinya yang…Read More

7 Makanan Wajib Cuba Bila Datang Ke Sarawak Part 2

Kembali lagi kita dengan topik makanan kegemaran yang wajib anda cuba bila ke sarawak. Jika pos lepas kita memperkenalkan 7 makanan wajib kali ini kita juga akan memaparkan tambahan lagi 7 makanan wajib cuba jika bertandang ke sarawak. 1. Bubur Pedas Makanan ini unik dengan rasanya yang agak pedas tapi sedap. Bubur pedas ini jarang-jarang…Read More

7 Makanan Wajib Cuba Bila Datang Ke Sarawak

Sarawak terkenal sebagai syurga makanan kepada pelancong dan juga penduduknya. Terdapat pelbagai makanan menarik untuk dicuba disini. Makanan yang tidak asing lagi di sarawak yang merupakan makanan patut dan wajib dicuba sekiranya anda datang ke bumi kenyalang ialah : 1.Laksa Sarawak Tekstur yang unik dengan rasa auntetik menyebabkan kenapa laksa sarawak menjadi igauan dan sering…Read More